Taloyhtiön lukitusratkaisut

TURVAKSI® suojatussa taloyhtiössä on vahva me-henki; kaikki yhden ja yksi kaikkien puolesta. Kun asukkaat tunnistavat turvallisuuteen liittyvät riskit ja puutteet, on kiinteistön turvallisuutta ja viihtymistä helppo kehittää oikeaan suuntaan. Muutos lähtee asukkaiden toivomuksista ja esityksistä. Turvakartoituksessa ammattilaisemme määrittelevät toimenpiteet kiinteistönne turvallisuuden parantamiseksi ja tarjoavat sopivat ja laadukkaat ratkaisut. 

 

Tulemme mielellämme taloyhtiönne  kokoukseen kertomaan lisää! 

 


 

 

Taloyhtiöiden tyypillisiä turvallisuuspuutteita 
 • Avaimia on vuosien varrella kadonnut ja väärissä käsissä. Tästä seuraa luvattomia kulkuja yhteisissä tiloissa; ulko-ovissa, vinteissä ja kellareissa.
 • Tiloissa ilmenee toistuvasti kutsumattomien vieraiden luvatonta kulkua. Ilkivallantekijöitä tai tilojen luvattomia käyttäjiä ei saada selville.
 • Mekaaniset avaimet ovat vanhaa suojaamatonta mallia. Avaimia voi mallin mukaan teettää kuka tahansa.
 • Asukkaiden avainnipuissa on useita avaimia taloyhtiön tiloihin, koska talossa ei yleisavainjärjestelmää.
 • Avainluovutuksen yhteydessä ei ole tarkkaa tietoa mihin lukkoihin avain sopii.
 • Lukot ovat vanhoja ja kuluneita, sarjoitukset ovat sekaisin.
 • Porraskäytävien ulko-ovet ovat päivisin auki, luvattomat henkilöt pääsevät sisään.
 • Palo-ovet eivät sulkeudu.
 • Piha-alueella ilmenee luvatonta pysäköintiä.
 • Ovet ovat huonokuntoisia.
 • Lukkojen, oviympäristöjen, kameravalvonnan ja ovi- ja porttiautomatiikan määräaikaishuolto puuttuu kokonaan.
 • Piha-alueella ilmenee autoihin tai kiinteistöön kohdistuvaa ilkivaltaa tai asiatonta oleskelua.
 • Jätepisteelle kertyy sinne kuulumatonta tavaraa, jonka poiskuljetus on kallista.
 • Tietosuojadokumentit eivät ole ajan tasalla.

 


 

SUOJAUS

 

Lukitus

 

 

 

Kaikki lähtee peruslukituksesta. Valikoimassamme on kolmen vahvan lukitusjärjestelmän mekaanisia järjestelmiä, elektronisia järjestelmiä ja näiden kahden yhdistelmiä. Lukituksia voidaan hallinnoida paikallisesti tai etäohjatusti joko asiakkaan toimesta tai ulkoistaa ohjaukset meidän huoleksemme.

 

Mekaanisen tai elektronisen avaimen lisäksi lukkoja voidaan aukaista painonapeilla, tageilla, kulkukorteilla, numerokoodeilla, etätunnisteella, radiolähettimillä, ohjelmoitavalla modeemilla, puhesynteesillä tai sormenjälkitunnisteella. Ovet voivat olla auki myös kellonajan mukaan ja sulkeutua automaattisesti.

 

Kiinteistöissä on monenlaisia tiloja; asuntoja, yrityksiä ja liikehuoneistoja, varastoja ja yhteisiä tiloja. Finanssialan keskusliiton murtosuojeluohjeet määrittelevät erilaisten tilojen rakenteellisen turvatason. Meidän tehtävämme on tietää mitä juuri sinun kiinteistösi tarvitsee.

 

Huolellisesti tekemämme lukitussuunnitelma antaa osakkaiden rahoille vastinetta, Suunnitelmassa määritellään kuhunkin tilaan sopiva ja tarkoituksenmukainen lukitus, tarvittaessa mekaanisten ja elektronisten lukitusten yhdistelmänä. Lukoston elinkaaren pidentyessä lukoston turvallisuustaso ei laske vaikka yksittäisiä avaimia katoaisi. Järjestelmät toimivat myös kevyinä kulunvalvontajärjestelminä. Näin tilojen mahdollinen väärinkäyttö voidaan jäljittää kulkurekistereistä.

 

 


 

 

 

Ikkunat - Kalterit ja kalvot

 

 

 

 

Ikkunasuojakalvoilla lyödään monta kärpästä yhdellä iskulla. Kalvoilla saadaan paitsi sirpalesuojattua ikkunat ja viivytettyä ja vaikeutettua sisäänpääsyä merkittävästi sekä parannettua henkilöturvallisuutta myös viilennettyä tilaa auringonpaahteelta, lämmitettyä ja poistettua vedontunnetta ja heijastuksia, vähentää haalistumista. Kalvoja voidaan käyttää myös näkösuojaa vaativissa kohteissa.

 

Kalterit, saksiveräjät ja rullakalterit antavat murto- ja ilkivaltasuojaa sekä toimivat tarvittaessa tilanjakajana esimerkiksi sisäänkäyntien porrassyvennyksissä. Toimitamme myös uudet ovet kilpailukykyiseen hintaan paikalleen asennettuna. 

 


 
 
Avainhallinta

 

 

 

 

Perinteinen avainhallintapalvelu kertoo kenen hallussa avain on. Tieto on kiinnostavaa, muttei riittävää jos ei ole helposti saatavaa tietoa mihin avaimella tai kulkutunnisteella pääsee. Me tarjoamme asiakkaillemme TURVAKSI® lukostonhallintapalvelua. Palvelusta nähdään vaivattomasti paitsi kenellä tunniste on, myös mihin sillä pääsee ja käänteisesti mitkä avaimet aukaisevat määrätyn lukon. Saatavilla on aina myös tuorein lukituskaavioversio. Pohjakuvapalvelusta päästään helposti tarkastelemaan tiloja ja niiden lukituskohteita. Selainpohjainen palvelu ei tarvitse asennuksia, päivityksiä eikä erityisosaamista lukostojen ylläpidossa.

 


 

HÄLYTYS JA VALVONTA

  

Hälytys


 

 

Hälytyslaitteiden tehtävä on ilmoittaa luvattomasta tunkeutumisesta  tiloihin. Järjestelmät ovat myös olennainen osa riskienhallintaa. Savu-, lämpö-, kaasu-, häkä-, kosteusilmaisimet toimivat väsymättöminä tilavahteina. Järjestelmät kertovat myös ovien lukituksen tilanteen, jolloin tiloista poistuminen on helppoa ja nopeaa. Taloyhtiöissä sijaitseviin asuntoihin asennetaan valvontajärjestelmiä siinä missä pientaloihinkin. Yhteishankintana pystymme tarjoamaan tuotteet asennettuina kustannustehokkaasti.

 


 

 

Palosulku ja palovaroitusjärjestelmät

 

Paloviranomaisten määräämät poistumisreittimerkinnät ja palosulkuovien määräaikaishuollot hoidetaan TURVAKSI® huoltopalvelussamme. Hoidamme myös taloyhtiöille räätälöidyn pelastussuunnitelman sekä vartiointipalvelut.

 

Hälytysjärjestelmiä voidaan ohjata paikallisesti, mobiilisti tai etäohjauksena ja henkiöiden vaihtuessa koodit on aina päivitettävä. Tämänkin kokonaisuus voidaan ulkoistaa meille, TURVAKSI® palvelumme huoleksi suunnittelusta ylläpitoon.

 

Palovaroittimet ovat jatkossa rakennuksen omistajan vastuulla – asukkaan pitää silti huolehtia niiden kunnosta.

 

 


 

 

Valvontakamerat


 

  

Kameravalvontaa voidaan taloyhtiöissä käyttää omaisuuden suojelemiseksi, mutta myös jätepisteiden ja paikoitusalueiden valvontaan sekä ilkivallan ennaltaehkäisyyn ja tekijöiden jäljitykseen. Vastuuhenkilöt ja huoltoyhtiöt voivat kameroista tarkkailla lumi- ja jäätilannetta pihoissa ja katoilla ja priorisoida näin huoltotoimenpiteet.

 


 

ESTEETTÖMYYS

 

Oviautomaatit

 

 

 

 

Vaikka automatiikka niin porteissa, ovissa kuin puomeissakin on merkittävä mukavuustekijä, on se liikuntarajoitteisille lähes välttämättömyys. Muillekin kuin liikuntarajoitteisille on helppo valita asuinpaikakseen talo, jossa esteettömyystekijät on kulkemisessa huomioitu hyvin.

 

Automaatteja voidaan ohjata auki tilanteeseen sopivalla tavalla kuten automaattisesti niitä lähestyttäessä, aukaisupainikkeista, erillisellä ohjaimella tai käyttäjän omalla matkapuhelimella. Matkapuhelinaukaisujen käyttöoikeudet ovat helposti hallinnoitavissa selaimella tai mobiilisti, jolloin vain määrätylle automaatille voidaan kiinteistössä sallia vain määrätyistä numeroista tulevat aukaisukäskyt.

 

Automatiikan hallinnan voi ulkoistaa TURVAKSI® palvelullemme, jolloin kiinteistön haltijalta riittää vain muutospyynnön vahvistus yhteyshenkilöllemme.

 


 

 

Ulko-oven aukaisu asunnosta - ovipuhelimet

 

 

 

Taloyhtiöiden ulko-ovet suositellaan pidettäväksi lukittuina aina, koska taloyhtiön porraskäytävät ovat haluttuja paikkoja kutsumattomille vieraille etenkin viileimpinä vuodenaikoina. Tervetulleiden vierailijoiden saapuessa tulijat on helppo tunnistaa huoneistosta käsin ovipuhelimesta ja aukaista alaovi suoraan asunnosta. Huoneistoihin on ovipuhelinten uusimisen yhteydessä halukkaiden helppo valita myös kuvaominaisuudella varustettu malli, koska alataulut varustamme automaattisesti kameralla.

 


 

 

YLLÄPITO

  
 


Mikään automaatti tai järjestelmä ei toimi luotettavasti pitkään ilman säännöllisin väliajoin tapahtuvaa huoltoa. Monet vikaantumiset eivät ole silmämääräisesti todettavissa ja voivat tulla käyttäjälle yllätyksenä tai aiheuttaa jopa vaaratilanteita esimerkiksi oviautomaateilla.

 

TURVAKSI® huoltopalvelussamme määrittelemme laitteistolle sopivan huolto-ohjelma.  Tarkastamme automaattisesti sovittuna aikana laitteet ja teemme pienet tai välitöntä korjausta vaativat toimenpiteet huollon yhteydessä. Suuremmista korjaustarpeista informoimme tilaajaa ja teemme korjaussuunnitelman ja kustannusarvion. Huoltodokumentit tallennamme selainpohjaiseen dokumenttipankkiin, josta ne ovat käyttäjätunnuksin ja salasanoin aina löydettävissä.

 

 

 

 

            

          

 

Turvallisuus kuuluu kaikille

Suunnittelu - Konsultointi - Budjetointi - Rahoitus - Asennus - Koulutus - Ylläpito 

PÄIVYSTYS 24/7

03 2541 600

 

Pirkanmaan alueen lukkoseppäpäivystys 24/7

 

Lue lisää ›

 

 
Sulje sivuvalikko
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä