Esteettömyysratkaisujen erityisosaaja

 

Esteetön kulkeminen 

 

 

Esteetön ympäristö on kokonaisuus liikkumista helpottavia toimintoja. On päästävä helposti sisään ja ulos myös silloin kun henkilöllä on liikkumista rajoittavia apuvälineitä tai hidasteita. Hissit helpottavat merkittävästi liikkumista, mutta onko aina mietitty miten liikuntarajoitteinen pääsee ulko-ovesta esteettömästi hissin ovelle saakka. Aukeaako ulko-ovi helposti ja onko reitillä portaita tai kapeikkoja. Onko kulkuoikeudet rajattuja, mutta sallitut kulkemiset helppoja ja esteettömiä.

 

Ovien ja porttien automatisoinnilla taataan joustava ja esteetön kulku. Automatiikka avaa oven ja sulkee sen avautumisen jälkeen. Automatiikka helpottaa kulkemista ja lisää turvallisuutta, kun kädet ovat täynnä tai ovien avaaminen on hankalaa muusta syystä.

 

Kaikki kääntö- ja liukuovet on mahdollista automatisoida ja helppokäyttöisyyttä monikäyttäjäkohteisiin luodaan käyttäjälle maksuttomalla mobiiliaukaisulla. Myös valaistuksen suunnittelu tiloissa kulkijan mukaan on osa esteettömyyttä ja säästää myös rahaa, koska valot palavat vain sen aikaa kun niille on tarvetta.

 

Esteettömyysasiantuntijamme kertovat lisää kokonaisratkaisuista ja myös siitä, miten hankintoihin voi saada avustusta. Kattavan TURVAKSI® palvelumme johdonmukaisella turvallisuuspolulla suunnittelemme kokonaisuuden, joka voidaan toteuttaa pala palalta. 

 

Oviautomatiikan avulla yritys voi aloittaa asiakaspalvelun jo sisääntulo-ovelta. Automatiikka tarvitsee huoltoa toimiakseen pitkään ja luotettavasti. Toimitamme tarvittaessa myös portit, ovet ja tuulikaapit - kokonaisurakkana. 

 

Tee asuinkerrostalon itsearviointitesti tästä tai lataa mobiilisovellus hakunimellä

"Esteettömyyden itsearviointi"

 

 

Puuttuuko portti, aita tai puomi?

Ovatko ovet uusimisen tarpeessa?

 

en 

Toteutamme järjestelmien ja tarvittavien rakenteellisten muutosten kuten uusien porttien, puomien, aitojen, kokonaisien tuulikaappien ja uusien ovien suunnittelun, asennuksen, käyttökoulutuksen sekä huollon ja ylläpidon. Parhaan mahdollisen toiminnan takaamiseksi suosittelemme TURVAKSI® huoltosopimuksen solmimista kaikista toimittamistamme järjestelmistä.

 

 

Avustukset - jopa 45 % hankinnasta

 

Esteettömyysavustuksella tarkoitetaan avustusta liikkumisesteen poistamiseen. ARA (Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus)  myöntää avustusta sellaisen liikkumisesteen poistamiseen, millä tehdään mahdolliseksi liikuntarajoitteisen pääsy asuinrakennukseen, siinä oleviin asuntoihin tai muihin tiloihin.

 

Esteettömyysavustus - taloyhtiöt

Esteettömyysavustuksen määrä on enintään 45 % hyväksytyistä korjauskustannuksista. Avustusta myönnetään myös esteettömyyskartoituksen tekemiseenPäätös avustuksen myöntämisestä on lähtökohtaisesti saatava ennen töiden aloittamista. 

 

Korjausavustus - yksityishenkilöt

Korjausavustuksia voivat hakea ruokakunnat (kotitaloudet), joissa on 65 vuotta täyttänyt tai vammainen henkilö

 

Hissiavustus

Tampereen kaupungilta voi hakea hissin hankintaan avustusta jopa 15 %  

Lue lisää

 

 

 

Oviautomatiikan turvallisuus

 

 

 

 

EUROOPPALAINEN EN16005–standardi velvoittaa kiinteistöjen omistajat varmistamaan, että kaikki standardin kattamat ovet on asianmukaisesti huollettu, ja että loppukäyttäjien turvallisuus on taattu riittävin suojatoimin.

 

 

Lue lisää tästä.

 

 

 

Automatiikka soveltuu kaikkiin liuku- ja kääntöoviin

 

  

  • Taloyhtiöiden porrasovet
  • Liikekiinteistöjen asiakas- ja lastausovet
  • Liikuntarajoitteisten huoneistojen ovet
  • Autohallit ja -tallit
  • Valvottujen piha-alueiden portit ja puomit
  • Julkisten tilojen ovet
  • Asiakaskulkuportit
Kääntöoviautomatiikka 

  

Kääntöoviautomatiikka on mahdollista asentaa ja olemassa olevaan saranaoveen. Koneisto sopii sisä- ja ulko-oviin, paloluokiteltuihin oviin, parioviin sekä liikuntarajoittettujen sovelluksiin, esim. sairaaloihin, hoitolaitoksiin, julkisiin tiloihin ja mm. inva wc -varusteluun.

 

Liukuoviautomatiikka 

  

Liukuovet ovat suunniteltu turvallisiksi käyttää. Jos ovet sulkeutuvat ja niiden välissä on este, turvalaitteet pysäyttävät tai hidastavat ovien toimintaa. Mikäli este havaitaan avautumissuunnassa, ovien liike pysähtyy ja ne sulkeutuvat viiveen jälkeen. Liukuovien avaus- ja sulkeutumisnopeutta on mahdollista ohjelmoida toimimaan halutulla nopeudelle, kiinteistön ja tarpeen mukaisesti.

 

Balanssiovet 

 

Balanssiovi on kokonaisuus, joka soveltuu pienempään tilaan, joissa liukuovelle ei löydy asennustilaa. Balanssiovella pystytään täyttämään hätäpoistumisreittien vaatimukset. Ovii toimii nopeasti ja sen avulla henkilöliikenne saadaan yhtä sujuvaksi kuin liukuovellakin.

 

Pyöröovet 

 

Pyöröovia on saatavilla 2-, 3- tai 4-lehtisenä. Ovien ulkonäkö voidaan räätälöidään asiakkaan ja kiinteistön tarpeen mukaisesti. Soveltuu hotelleihin, isoihin kauppakeskuksiin, joissa henkilöliikenne vaatii sisääntulossa paljon tilaa.

 

Tuulikaapit 

 

Tuulikaappien ja sisäänkäyntien muutostyöt kokonaistoimituksena

 

 

Automatiikkaa uusiin ja vanhoihin kohteisiin

 

 

 

 


 Henkilöoviautomaatit

 

 Liikuntarajoitteisten 

helppokäyttötoiminnot

 

 Autohallien nosto-oviautomaatit

 

 

 

 

  

 

  

 Autotallien ja -hallien oviautomatiikat

 

 Portit, aidat, porttiautomaatit

 

 Puomit ja
puomiautomaatit

 

 

 

 

  

 

Myymäläportit

Aukaisu kulkutunnisteella

Mobiiliaukaisu 

 

 

 

 

Inva wc

Luiskat, kynnysten poistot, oviaukkojen levennykset  

 

   

 

 .  
 
Vaivattomuutta aukaisuun ja hallinnointiin

 

 

Ahdas tuulikaappi ja rollaattori
Sisäänkäynti, hissi ja sähköpyörätuoli 
Sisäänkäynti, hissi ja rollaattori 
Jalkasäleikkö
Luiska ilman suojareunuksia

PÄIVYSTYS 24/7

03 2541 600

 

Pirkanmaan alueen lukkoseppäpäivystys 24/7

 

Lue lisää ›

 

 
Sulje sivuvalikko
Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä