Turvakartoitus

Turvakartoitus on lyhyt kuntotesti kiinteistön rakenteellisen turvallisuuden tilasta. Olemme listanneet testiin muutamia tavallisimpia turvallisuusnäkökohtia, joita ilmenee asuinkiinteistöissä, teollisuudessa ja yrityksissä.

 

Testi voidaan tehdä vain omaan käyttöönne tai esitiedoiksi asiantuntijallemme, mikäli haluatte keskustella aiheesta lisää.

 

Valinnoista lähetetään kooste antamaanne sähköpostiosoitteeseen. Voitte ottaa yhteyttä asiakaspalveluumme tai varata asiantuntijaltamme tapaamisajan kyselyn lopussa olevasta lomakkeesta. Autamme mielellämme ratkaisemaan turvallisuudessa havaitsemanne ongelmat.

 

Testistä tulee myös sähköposti asiakaspalveluumme. Olemme teihin yhteydessä jos yhteydenottopyyntö on aktivoitu lomakkeen perustiedoissa.


PERUSTIEDOT
*
Yhteydenotto *



 
AVAINTURVALLISUUS

 

 

Suojaamattomia avaimia (kuvia ohessa) voi teetättää malliavainta näyttämällä, jolloin avainhallinta on vaikeaa. Suojattuja avaimia käyttäjä ei voi teetättää mallista.

 

Esimerkiksi vuokra-asunnoissa on sarjoitustoimenpiteet edellisen vuokralaisen kadotettua avaimet hukkaan heitettyä rahaa, jos sarjoitukset tehdään taloyhtiön suojaamattomalle avaimelle. Avaimia voidaan kopioida, eikä vuokrasuhteen päättyessä ole merkitystä kuinka monta avainta palautuu, koska vuokralainen on voinut teetättää niitä vapaasti ja palauttaa vain alkuperäisen määrän.

   
Kiinteistössä on käytössä
Lukitusten uusiminen







 

 

AVAINHALLINTA

 

Tarkoittaa avainten jakoa, palautusta, tietoa kenellä avaimet on, tietoa kulkurajoituksista, tietoa erääntyneistä avaimista, kuittausten arkistointia tai paperitonta avainhallintaa jossa kuittaukset ja dokumentit tallentuvat ohjelmaan automaattisesti tapahtumaa tallennettaessa.


Avainhallinnointiin on sisällytetty myös mm. kulunvalvontatunnisteiden, mobiiliaukaisuiden käyttöoikeuksien, työkalujen, mobiililaitteiden, työvaatteiden ja muiden lainattavien ja työ- tai vuokrasuhteen päättyessä palautettavien komponenttien haltijoiden seuranta.

 

Lue lisää

Avainhallinnan nykytila (voit valita useita)










Koemme avainhallinnan haastavaksi seuraavista syistä, esim. (vapaa tekstikenttä)

  • Avainten haltijoista ei ole kirjanpitoa, aloittaminen on työlästä
  • Avainhallinta ja jakaminen ja lukituskaavioiden tulkinta oikean avaimen selvittämiseksi tuntuu vaikealta.
  • Paperia ja kuittauslomakkeita kertyy paljon.
  • Kiinteistössä ei ole paikkaa missä turvallisesti säilyttää avaimia Finanssialan avainhallintaohjeen mukaisesti
  • Avainhallintaa hoidetaan useasta eri paikasta eikä avainhallintaan ja avainten säilytykseen ole yhtenäisiä toimintatapoja

 

LUKITUSTEN YLLÄPITO JA HUOLLOT

 

Digilukostoissa (iLOQ, Abloy Pulse) voidaan kadonneen avaimen/tunnisteen tilalle tehdä korvaava avain, jota käyttämällä vanha avain poistuu toiminnasta niissä lukoissa joissa sitä käytetään vähintään yhden kerran. Toisinaan uutta avainta ei asukkaan/käyttäjän toimesta epähuomiossa tai muista syistä käytetä kaikissa lukoissa joihin vanha avain on sopinut, jolloin kadonnut avain jää virheellisesti toimimaan lukkoihin.










ESTEETTÖMYYS

 

Esteettömyydellä tarkoitetaan kiinteistöön helposti pääsemistä ja sieltä poistumista sekä kiinteistön sisällä vaivattomasti liikkumista myös apuvälineen kuten rollaattorin, pyörätuolin, taakkojen tai lastenvaunujen kanssa. Usein esteettömyystoimintoja tarkastellaan lukitusten vaihdon yhteydessä. Tässä yhteydessä myös rahoitusta on saatavissa jopa 35 % hankinnasta. Lue lisää.

 

EUROOPPALAINEN EN16005–standardi velvoittaa kiinteistöjen omistajat varmistamaan, että kaikki standardin kattamat ovet on asianmukaisesti huollettu, ja että loppukäyttäjien turvallisuus on taattu riittävin suojatoimin. Lue lisää tästä.

Esteettömyys

















VALVONTAJÄRJESTELMÄT

 

Kamera- ja hälytysjärjestelmät ovat tyypillisimpiä valvontajärjestelmiä, joita käytetään niin yksityiskodeissa, taloyhtiöissä, liikekiinteistöissä, teollisuudessa kuin julkisissakin rakennuksissa. Toisinaan vahingon sattuessa joudutaan pettymään, kun ilkivalta- tai murtotilanteessa hälytys ei toiminutkaan, tai kameravalvontaan ei ole tallentunut mitään. Syitä voi olla monia, mutta yleensä säännöllinen testaus, päivitys ja huolto takaavat parhaiten toimintavarmuuden. 

Valvontajärjestelmät





















PALOTURVALLISUUS

 

Pelkkä pelastusviranomaisen tekemä tarkastus ei riitä kiinteistön paloturvallisuuden ylläpitoon. Tarkasta oheisesta listasta onko kiinteistönne paloturvatoimet ajantasaiset.

 

Asuntojen palovaroittimien hankinta- ja kunnossapitovastuu siirtyy asukkaalta rakennuksen omistajalle. Lakimuutos vaikuttaa erityisesti kerros- ja rivitaloihin, joissa palovaroittimen puuttuminen tai toimimattomuus vaikuttaa myös naapuriasuntojen paloturvallisuuteen. Laki astuu voimaan vuoden 2024 alusta kahden vuoden siirtymäajalla.

Paloturvallisuus
















TIETOTURVALLISET TELETILAT

 

Kiinteistön omistaja vastaa kiinteistön yhteisten laitetilojen lukituksesta ja niiden tietoturvallisuudesta

 

Teletila = yhteinen laitetila 

Yhteisillä laitetiloilla tarkoitetaan tiloja, joissa on usean liittymänhaltijan liittymiin kuuluvien johtojen kytkentäpaikkoja tai näihin liittymiin kuuluvia telelaitteita. Yhteisiä laitetiloja ovat talojakamo, alijakamot, kerrosjakamot, vaihdehuoneet ja yhteisiin tiloihin asennetut kytkentäpaikkoja tai telelaitteita sisältävät muut ovelliset kotelot ja rasiat

Lisätietoa

 

Teletilat




   

Pakolliset kentät * 

Mikäli edellämainitut osa-alueet herättivät kysymyksiä, asiantuntijamme auttavat.
Ottakaa yhteyttä oheisella lomakkeella, soittamalla 03 2541 600 tai sähköpostitse info@ajanlukko.fi

ASIAKASPALVELU

(03) 2541 600

______________________

Kyllä kiitos, haluan
lisätietoja palveluistanne.

*
*
*

Pakolliset kentät * 

 

 

 

PÄIVYSTYS 24/7

03 2541 600

 

Pirkanmaan alueen lukkoseppäpäivystys 24/7

 

Lue lisää ›

 

 




Mainostoimisto Semio | Webio julkaisujärjestelmä